Spøgelser

Kender du det når du er helt alene, men alligevel føler at der er én mere end dig? De fleste tænker at det bare er deres skøre fantasi, eller at de bliver efterfulgt af en børnelokker eller en morder. Andre tænker spøgelser. Mange tror at det er overtro, mens nogle mener at der er mere mellem himmel og jord. Det helt korrekte svar finder vi nok aldrig. Man hører meget om øjenvidner der påstår at de har set et spøgelse, men alligevel er det svært at dokumenterer om det er sandt eller falsk. Finder vi nogensinde ud af om de eksisterrer?

Et spøgelse er en død person, der er genopstået som spøgelse. Spøgelser er oftes til stede om natten, og holder til ved graven om dagen. Man behøves ikke at kunne se et spøgelse, for at være i blandt et. Et tegn på at man er nær et spøgelse, er hvis rummet pludselig bliver iskoldt. Andre tegn kan være fodspor uden der er nogen, vejrtrækninger, raslende kæder osv. Der er forskellige grunde til at et spøgelse vandrer rundt om natten. Nogle spøgelser sorger, og andre vil måske komme i kontakt med en pårørende, for at se om vedkomne har det godt. Spøgelser kan godt komme i samtale med en levende person.

Genfærd er nogenlunde det samme som et spøgelse, men det normalt dukker op på bestemte tidspunkter, og gør dag samme igen og igen. Derfor kan de ikke komme i snak med folk, ligesom spøgelser. Det kan ikke lade sig gøre at stoppe et genfærd i deres handlinger, men man kan forhindre dem i at gøre det.

Og så er der poltergeist, det usyndelige spøgelse. Poltergeister er drillespøgelser, der hjemsøger et hus eller en lejlighed over et længere stykke tid. Når de dukker op, kaster de med forskellige genstande, og i værste tilfælde en selv. De kan også skrive beskeder til en, som f.eks. på computeren, eller ridset ind i væggen. Det er meget forskelligt hvor længe et poltergeist holder til, men hvis man ikke kan holde det ud, kan man få hjælp til at få det væk. Ellers kan det også ske, at det selv vælger at forlade stedet.

-Tror du på spøgelser?

Copyright © 2008-2015~ | All Rights Reserved.