Bigfoot

Første gang Bigfoot blev set var i 1840 i Spokane Washingtone ved Reverend Elkanah Walker. Amerikanerne, der boede her, hævdede at dette abelignende dyr ofte kom ind til byen for at stjæle laks. Landsbybeboerne vidste altid, hvornår den var tilstede, da det siges, at den havde en særlig lugt.
De efterfølgende år hævdede en del folk rundt omkring på Jorden, at de havde set Bigfoot. Den er bl.a. blevet set i USA, Colombien, Tibet og Australien.
Ved ‘The Lakota Indians’ hedder Bigfoot Chiye-tanka, i Kina hedder den Yeren og i Tibet hedder den Yeti (den har hvid pels). Sasquatsch er også et andet navn.
Nogle antropologer mener at Bigfoot er en uddøende race ved navn Paranthropus Robustus.

Den 20. Oktober 1967 var to Bigfootentusiaster, Roger Patterson og Robert Gimmlin, på hesteryg ude ved et isoleret område, ved Bluff Creek i Nordkalifornien. De håbede begge på at finde Bigfoot, som var set i denne skov, og de havde derfor også kamera med. Til deres held mødte de det behårede dyr ved en å (det er dem, der har taget billedet til venstre).
Patterson hoppede hurtigt af hesten og filmede den. Det er nemt at se, at Patterson løber, da filmen er rimeligt uklar. Han klarede dog at få nogle få sekunders klarhed. Nogle eksperter mener dog, at filmen bare er snyd. Dyret var bare en mand i abe forklædning. Men ingen eksperter har været istand til at bevise, at det er falsk.


Dette er filmen, der blev filmet af Patterson.

Den 16. september 2007 i nordvest Pennsylvania var R. Jacobs ude og jage dyr i skoven. Han havde sat sit bevægelsesopfangende kamera op, som kunne tage billeder af dyr i nærheden. R. Jacobs satte lokkemad op, hvilke tiltrækkede bjørne lige med det samme. Men det var ikke kun bjørne der kom, men også et abelignende dyr (se billede øverst), som dyrelivs eksperter senere studerede. Nogle troede, at det bare var en lurvet bjørn, mens andre så det som en primat.

Credit: Lotte / Kiwii.dk

Copyright © 2008-2015~ | All Rights Reserved.